Vlada da odmah preduzme mere primene novog zakona

Izvor: Beta, 07.Mar.2010, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada da odmah preduzme mere primene novog zakona

BEOGRAD, 7. marta 2010. (Beta) - Srpski komitet za bezbednost saobraćaja pozvao je u nedelju Vladu Srbije da odmah preduzme mere u cilju primene odredbi novog Zakona o bezbednosti saobraćaja koje uredjuju posebnu periodičnu obuku i proveru znanja profesionalnih vozača.

U saopštenju tog komiteta, povodom udesa u kom su povredjeni članovi Košarkaškog kluba (KK) "Novi Sad", kaže se da nadležni državni organi još nisu omogućili uslove za praktičnu primenu tih odredbi.

"Srbija je zato jedna od retkih evropskih država koja ne sprovodi program 'osveživanja znanja' profesionalnih vozača", navodi se u saopštenju i dodaje da novi Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima predvidja posebnu periodičnu obuku i licenciranje profesionalnih vozača.

Udes u kom je povredjeno osam članova KK "Novi Sad", "još jedna je teška nezgoda u nizu onih u kojima su učestvovala vozila kojim upravljaju takozvani profesionalni vozači", kaže su u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.