Više turista posećuje Novi Sad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2010, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više turista posećuje Novi Sad

NOVI SAD -

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u julu ove godine u Novi Sad došlo je oko 11 hiljada registrovanih turista. U istom mesecu bilo je preko 23 hiljade noćenja domaćih i stranih gostiju, što je za nekoliko procenata više nego prethodne godine.

U prvih sedam meseci 2010. u odnosu na isti period prethodne godine, zabeležen je porast turističkog prometa. Broj dolazaka stranih gostiju povećan je za 11 procenata, a njihova noćenja skočila za 6 odsto.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Najviše stranih turista u Novom Sadu zabeleženo je, kao što je i očekivano, u julu, za vreme trajanja Egzita. Info-centar turističke organizacije Novog Sada tada je posetilo preko tri hiljade turista iz inostranstva, najviše iz Velike Britanije, raspitujući se uglavnom za smeštaj, kvalitetan noćni život, restorane, ali i suvenire.

Trenutno je Novi Sad interesantan i gostima koji su prethodnih dana doputovali kruzerima iz Nemačke i Austrije. Broj ljubitelja takvih putovanja, naročito iz Nemačke, ove godine se povećao. Takvi brodovi plove Dunavom od 7 do 21 dan. Po pravilu se u Novom Sadu zadržavaju nekoliko sati, a turisti za to vreme organizovano obilaze najatraktivnije kulturno- istorijske destinacije u gradu. Kako leto ne bi bilo jedino godišnje doba za posetu, u TONSU kažu da rade na tome da Novi Sad bude prepoznat i na svetskoj kongresnoj mapi dešavanja.

Direktor Turističke organizacije Novog Sada Dargana Ćiraković ističe da je u pripremi još jedan info-centar u Petrovaradinu, ali i nekoliko novih interaktivnih izloga koji su veoma značajni jer su dostupni turistima 24 časa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.