Više stotina osoba slomilo ruku, nogu, a ima i povreda kičme

Izvor: Blic, Beta, 16.Jan.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više stotina osoba slomilo ruku, nogu, a ima i povreda kičme

Urgentni centri u vojvođanskim gradovima imaju pune ruke posla jer dva dana hitne službe dovoze povređene na poledici. U novosadski Urgentni centar juče su dovezena 224 pacijenta, koji su dobili povrede zbog pada na poledici. Od njih je 11 operisano i zardžano na Klinici za ortopediju i traumatologiju. U protekla dva dana u novosadskom Urgentnom centru primljeno 288 pacijenata, što se prema oceni lekara nije odavno dogodilo.

Gordana Umićević, portparolka Kliničkog centra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vojvodine rekla je da je, za razliku od prethodnog dana, kada je između 25 i 30 pacijenata pristizalo svakoga sata, juče taj broj iznosio oko 15 građana.

Na ortopediju subotičke Bolnice u dva dana primljeno je više od 40 pacijenata koji su povređeni na zaleđenim pločnicima.

Osam je zadržano na bolničkom lečenju, šestoro je, zbog težih kontuzija skočnih zglobova i kolena operisano, a ostali su nakon ukazane lekarske pomoći pušteni kućama.

Prema informacijama iz Opšte bolnice u Subotici, uglavnom je reč o starijim licima, a većina povreda desila se u dvorištima pacijenata.

Svi regionalni i magistralni putevi, koje održava "Vojput" su prohodni, ali se savetuje vozačima da ne prelaze brzinu od 60 kilometara na sat.

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća "Čistoća i zelenilo" minula dva dana su na saobraćajnice i trotoare u užem centru Subotice i na Paliću posuli više od 50 tona peska, a ranije je svakoj mesnoj zajednici poklonjeno po 500 kilograma soli. Građani su dužni da ispred svojih kuća pospu trotoar solju, piljevinom, ili pepelom.

Zbog ledene kiše prethodna dva dana na zrenjaninskoj ortopediji primljen je rekordan broj pacijenata. Samo u Urgentnom centru bolnice u dva dana ortopedima se javilo 40 povređenih građana, kod kojih su konstatovane frakture kostiju.

Od toga je troje građana zbrinuto i zadržano u bolnici, a jedan pacijent je operisan.

Najviše je povreda glave, skočnog i ručnog zgloba, lomljenja ruku, nogu, kukova, pa čak i kičme.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.