Više rusofila u školi stranih jezika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2009, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više "rusofila" u školi stranih jezika

NOVI SAD - Dok je pre nekoliko godina bilo teško pronaći školu stranih jezika u kojoj bi se mogao naučiti ruski, a roditelji čak pokazivali nezadovoljstvo ukoliko njihovo dete treba da uči ovaj jezik u školi, interesovanje za savladavanje ruskog sve je veće, kažu u novosadskim školama stranih jezika.

Sanja Pušić, profesor u školi "Matrjoška", kaže da je to uglavnom zbog tržišne utakmice, zbog kompanija koje se ovde otvaraju i saradnje srpskih poslodavaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa ruskim firmama, ali ima i onih koji dolaze iz ljubavi prema ruskom jeziku.

Ta škola dobila je podršku ruske Vlade. U njoj se radi po programu izdavačke kuće "Zlatoust" iz Sankt Petersburga, a polaznici se najviše opredeljuju za ruski poslovni jezik.

Bilo da je motiv mogućnost napredovanja u poslu ili je u pozadini ljubav, interes neće izostati.

U školi navode da je u svim članicama EU obavezno je učenje dva strana jezika i da je to neophodno, posebno u smislu profesionalne osposobljenosti i uspešnog nastupa na tržištu rada.

DraganuaVučević, jedna od polaznica ove škole, kaže da je sve češći uslov na konkursima za zapošljavanje poznavanje ruskog jezika.

"Pored toga, kako kaže, privučena je i samom ruskom kulturom, zbog spoja starog i novog koji pruža, kao i njihovo otvaranje ka zapadnom tržištu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.