Više od 500 dece migranata vraćeno porodicama u SAD

Izvor: Radio 021, 24.Jun.2018, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 500 dece migranata vraćeno porodicama u SAD

Američko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je više od 500 dece odvojene od roditelja bez dokumenata vraćena porodicama, ali je oko 2.000 njih i dalje odvojeno od roditelja.

"Pogranična policija spojila je 522 dece stranaca u prihvatnim centrima, a koja su bila odvojena od roditelja u okviru politike nulte tolerancije", navodi se u saopštenju američkog ministarstva.

Sistematsko odvajanje dece od roditelja koji su ilegalno prešli u SAD preko meksičke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << granice izazvalo je negodovanje u svetu, ali i u SAD. Za pet nedelja, 2.300 dece je odvojeno od roditelja.

Američki predsednik Donald Tramp je u iznenadnom preokretu prošle srede potpisao ukaz kojim se završava takva praksa.

Ministarstvo zdravlja je dodalo da je oko 2.000 dece još bez svojih bližnjih i da avdokati roditelja raznim administrativnim procedurama rade na njihovom spajanju.

Autor: Beta/ AFP

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.