Više od 30 kulturnih projekata u okviru Buđenje Fruške gore

Izvor: Radio 021, 03.Nov.2018, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 30 kulturnih projekata u okviru "Buđenje Fruške gore"

Fondacije "Novi Sad 2021" će u narednom periodu na Fruškoj gori realizovati više od 30 kulturnih projekata u koje će biti uključeno 11 institucija kulture, više od 300 kulturnih radnika i više od 40 nevladinih organizacija.

Projekat "Buđenje Fruške gore" jeste jedan od strateških ciljeva Pokrajinske vlade i Fondacije "Novi Sad 2021", rekla je danas u kompleksu "Vrdnička kula" u Vrdniku, pokrajinska sekretarka za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Milošević.

Tako je u okviru ovog projekta, kako je naglasila Miloševićeva, na Fruškoj gori danas održan događaj namenjen najmlađoj publici, izvođenje simfonijske bajke Sergeja Prokofjeva "Peća i vuk".

Nemanja Milenković, direktor Fondacije "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture" podsetio je da se u godini zaštite kulturnog nasleđa, ovaj prostor, koji se nalazi u području "Vrdničke kule" sam nametnuo, kao i blizina Vrdnika, kao mesta obeleženog industrijskim nasleđem, od postojanja starog rudnika i svega, što je tu celinu zaokružilo.

"Sa tim u vezi, planiramo da u jednom od narednih projekata Vrdnik bude značajna kulturna stanica", naveo je Milenković i dodao da će do kraja ove godine na čuvenoj zgradi vrdničke Kasine biti postavljen hologram sa fotografijama fruškogorskih manastira, kao i brojni drugi sadržaji namenjeni mlađoj publici.

Vojvođanski simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića izveo je simfonijsku bajku za decu "Peća i vuk" Sergeja Prokofjeva. Orkestru se na sceni u ulozi naratora pridružio i prvak Pozorišta na Terazijama, glumac Dragan Vujić Vujke.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.