Izvor: Novine novosadske, 05.Jul.2012, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vinobran u mesu u dva novosadska lokala

U dva novosadska lokala u kojima se prodaje brza hrana, u mesu je pronađen sumpor-dioksid, u narodu poznatiji kao vinobran. Meso koje sadrži ovaj sastojak smatra se zdravstveno neispravnim jer izaziva mučninu, povraćanje i dijareju.
Ispravnost namirnica u širokoj prodaji dodatno je veoma bitna u vreme održavanja “Egzit” festivala, kada u Novi Sad iz Srbije i inostranstva stigne stotinjak hiljada gostiju.
Republička veterinarska inspekcija najavila je podnošenje prekršajnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << prijava protiv vlasnika dva lokala.
U Republičkoj veterinarskoj inspekciji su za RTV rekli da ne mogu da saopšte o kojim se lokalima radi. Ipak, najavili su podnošenje prekršajnih prijava protiv vlasnika dve hamburgerije u kojima je pronađeno meso koje sadrži vinobran.
Zaprećena kazna je od 250, do 500 hiljada dinara.
RTV –u je potvrđeno da su napisane prekršajne prijave protiv vlasnika dva lokala koje će sudu za prekršaje biti predate tokom sutrašnjeg dana.
Činjenica da je vinobran u mesu pronađen u dva objekta nije zanemarljiva s obzirom na to da Republička veterinarska inspekcija kontroliše ispravnost namirnica u prodaji isključivo na osnovu prijava građana.
Inače, vinobran pomaže da meso duže izgleda sveže, tj. da golim okom ne budu uočljivi tragovi njegovog kvarenja.
Izvor: RTV

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.