Vikend fantastike u Somboru

Izvor: Radio 021, 18.Avg.2017, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vikend fantastike u Somboru

Festival epske i naučne fantastike u organizaciji UG "Centar za prevenciju, edukaciju i bezbednost" i Kluba ljubitelja stripova biće održan 19. i 20. avgusta u Somboru.

Prvi dan festivala posvećen je epskoj fantastici i program će početi crtanim filmovima, koji će biti prikazivani od 9 do 11 sati u Omladinskom klubu u zgradi KC "Laza Kostić". U nastavku će, na istom mestu, do podneva trajati radionica crtanja za decu.

Otvaranje sajma fantastike u velikoj sali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Kulturnog centra zakazano je za 11 časova. Do devet sati uveče u velikoj sali će se smenjivati izložbe i promocije knjiga i stripova, a svoje štandove imaće i domaći izdavači. U maloj sali KC "Laza Kostić" u subotu od 13 do 19 sati biće održan zvanični međunarodni turnir u "Magic - The Gathering" igri sa kartama i figuricama. U dvorištu nekadašnjeg Doma omladine od devet uveče do dva sata iza ponoći biće priređena projekcija filmova fantastike.  Od na plakatu najavljenih programa izostaće jedino izložba radova članova Umetničkog studija Sombor.

Drugi dan festivala, kako prenosi SOinfo.rs, biće u znaku naučne fantastike, pa će dan početi projekcijom crtanih filmova za decu na tu temu. Projekcije će u Omladinskom klubu trajati od 9 do 11 sati, kada će na istom mestu biti održana radionica za izradu figurica od raznih materijala namenjena deci.

Sajam fantastike će u nedelju trajati do 21 sat, a tokom trajanja manifestacije biće odigrana još jedna runda igre "Magic - The Gathering". Festival epske i naučne fantastike biće zaključen projekcijom SF filmova u dvorištu Kulturnog centra "Laza Kostić".

Autor: soinfo.org

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.