Izvor: Radio 021, 19.Okt.2020, 22:08

Vegaburger i veganske kobasice možda će postati zabranjeni izrazi

Poslanici Evropskog parlamenta će sledeće nedelje glasati o eventualnoj zabrani naziva biljnih proizvoda koji asociraju na meso, pa bi tako reči "vegaburger" ili "veganske kobasice" mogle da budu kažnjive.

Na stolu će biti dva amandmana, koji za cilj imaju da se zabrani korišćenje bilo kakvih reči koje asociraju na meso, kada je reč o biljnim proizvodima. Ovi amandmani potpadaju pod reformu Zajedničke poljoprivredne politike, a za cilj imaju način na koji se proizvodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << mogu plasirati.

Poslanici su podeljeni po ovom pitanju, pa će najverovatnije doći do nekog kompromisa između sukobljenih strana.

Izrazi poput "šnicla", "kobasica", "pljeskavica", "hamburger" treba da budu rezervisani isključivo za proizvode koji sadrže meso, dodaju iz biljne industrije.

Sličan zakon usvojen je u Francuskoj početkom ove godine.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.