Veče Prevera 30. oktobra u Gradskoj biblioteci

Izvor: Radio 021, 23.Okt.2017, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veče Prevera 30. oktobra u Gradskoj biblioteci

Povodom 40 godina od smrti velikog francuskog pesnika Žaka Prevera, Gradska biblioteka u Novom Sadu i Udruženje Šansona organizuju poetsko-muzički događaj Veče Prevera, u ponedeljak, 30. oktobra u 19h u Čitaonici Gradske biblioteke, Dunavska 1.

U ulozi domaćina, umetnik Loran Prokopić, šansonjer poznat novosadskoj publici, govoriće o Preverovom životu, bogatom stvaralaštvu, poeziji i pesmama koje su postale šansone, a koje ćemo imati priliku i da čujemo u Prokopićevom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izvođenju, na akustičnoj gitari.

Upoznaćemo se sa pokretom nadrealista i ličnostima koje su obeležile čitavu jednu epohu, s kulturnim i socijalnim prilikama Pariza, prisutnim u vremenu u kome je Prever stvarao, kao i da otkrijemo čari kvarta Saint-Germain-des-Prés koji je tada bio centar pariske kulturne scene.

Ulaz je slobodan.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.