Izvor: Radio 021, 23.Mar.2019, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatin: Kamioni na ulaz u Rumuniju čekaju više od 24 sata

Na graničnom prelazu Vatin kamioni u koloni dugoj preko četiri kilometra na izlaz iz zemlje čekaju više od 24 časa, saopštila je Uprava carina.

Razlog za gužve i zastoje je usporen rad rumunskih graničnih službi.

Juče su tokom dnevne smene na ovom graničnom prelazu, od 7.30 do 19.30 časova, iz naše zemlje izašla svega 33 kamiona.

Međuprostor između dve granice je neprestano popunjen, što govori o tome da dinamika kojom se odvija saobraćaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zavisi isključivo od rumunske strane, koja ne samo da usporeno radi, već sporadično pravi i potpune višečasovne prekide u radu, navode iz Uprave carina. Dodaju da se ovakvi zastoji dešavaju periodično, gotovo jednom nedeljno i nemaju nikakve veze sa radom naših pograničnih službi.

Na ulazu u zemlju nema zastoja ni u teretnom, ni u putničkom prometu, ističe se u saopštenju.

Uprava carina navodi i da je u procesu uvođenja elektronskog sistema za praćenje tovara, tzv. lokatora, ali ističe da postavljanje tih uređaja ni na koji način ne produžava postupak na granici, već je najčešće uzrok takvog stanja dinamika rada carinskih administracija susednih zemalja.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.