Vaskršnja liturgija u Sabornoj crkvi

Izvor: Radio 021, 12.Apr.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaskršnja liturgija u Sabornoj crkvi

Vaskršnju liturgiju u Sabornom hramu Svetog Georgija u Novom Sadu služio je danas episkop bački Irinej, uz sasluženje novosadskog sveštenstva.

U prisustvu mnogobrojnih vernika u toku bogosluženja pročitana je Vaskršnja poslanica partijarha srpskog Irineja. Episkop Irinej je, u obraćanju vernicima pre pričešća, poručio da na ovaj veliki praznik uživaju u gozbi vere i bogatstvu dobrote Gospodnje.

"Vaskrse Hristos i raduju se anđeli. Vaskrse Hristos i život caruje... Njemu slava i moć u vekove vekova, amin", rekao je vladika bački Irinej.

Vaskršnje liturgije održane su i u drugim hramovima Srpske pravoslavne crkve širom Vojvodine.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vaskršnje liturgije održane širom Srbije

Izvor: Prva.rs, 12.Apr.2015

Vaskršnju liturgiju u Sabornom hramu Svetog Georgija u Novom Sadu služio je episkop bački Irinej, uz sasluženje novosadskog sveštenstva. U prisustvu mnogobrojnih vernika u toku bogosluženja pročitana je Vaskršnja poslanica partijarha srpskog Irineja. Episkop Irinej je, u obraćanju vernicima...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.