Vaše parče raja pod italijanskim suncem, Rimini od 130 €, Lido di Jesolo od 325 €

Izvor: Luftika.rs, 27.Maj.2022, 16:02

Vaše parče raja pod italijanskim suncem, Rimini od 130 €, Lido di Jesolo od 325 €

Kada se spomene Italija, većina ljudi pomisli na espreso, picu, fenomenalne automobile i prelepe izvajane devojke i momke bronzanog tena u zanosnoj dizajnerskoj odeći.
Međutim, pored neverovatne istorije ove zemlje, gde velelepne građevine „vrebaju“ na svakom koraku, postoji još jedan razlog da se odlučite za posetu Azurima – fenomenalne plaže i more. Miris plavog Jadrana sa one druge, nejugoslovenske strane.
Upravo to možete učiniti ukoliko se odlučite za neke od fenomenalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << aranžmana koje u svojoj ponudi ima turistička agencija Sabra travel.
Savršene peščane plaže Lido di Jesola Ukoliko se odlučite da poslušate naš savet i ove godine istražite italijansku obalu, jedna od prvih destinacija koje su stvorene za uživanje je fenomenalni Lido di Jesolo, koji se nalazi u neposrednoj blizini Venecije. Kilometarske peščane plaže ovog primorskog gradića prosto pozivaju na uživanje, a noćni provod i mogućnost šopinga privlače hiljade turista iz čitavog sveta svake godine.
Iako je ovaj gradić bio tek mestašce u regionu Veneta početkom prošlog veka, već sredinom je niknuo čitav novi grad duž ove ravne, peščane obale. „Lido di Jesolo“ znači Jesolova obala, a ovaj grad na plaži sada je uveliko prerastao centar starog Jesola, pored koga je nastao, tako da kada Italijani kažu Jesolo, obično misle na Lido.
Kako se letovalište potpuno gradilo tik uz more, praktično postoji jedna glavna dugačka ulica, koja se proteže duž grada i puna je prodavnica u kojima možete pronaći sve što vam je potrebno za idealan dan na plaži.
Foto: italyweloveyou.com, plaža Lido di Jesolo U nekom od mnogobrojnih restorana i kafića možete pojesti slastan obrok i osvežiti se hladnim pićem. U večernjim satima ulica postaje pešačka zona i prosto poziva turiste da lutaju, kupuju, jedu i piju do mile volje i provode se u fenomenalnim klubovima.
Dobri domaćini ovog mesta mislili su i na klince – bilo da se odlučite za „Caribe Bay“ – koji važi za najbolji tematski akva park u čitavoj Italiji, ili da ih odvedete da vide raznovrsan živi svet u tropikarijumu, nećete pogrešiti.
Foto: italyweloveyou.com, „Caribe Bay“ Ukoliko smo vam zagolicali maštu da baš Lido bude vaš izbor za ovogodišnje uživanje, teško je odoleti Sabrinoj hotelskoj ponudi. Bilo da se odlučite za sopstveni ili autobuski prevoz, uživanje je zagarantovano.
Parče italijanskog raja za samo 325 evra U ovogodišnjoj ponudi, koja se svakodnevno proširuje, nalaze se hoteli od 2 i 3 zvezdice, a sopstveno parče italijanskog raja možete rezervisati već od 325 evra, koliko ćete platiti za 7 noćenja ukoliko korisite sopstveni prevoz. U tu cenu su uračunati ležaljke i suncobrani na hotelskom delu plaže, a možete se opredeliti da li želite noćenje sa doručkom, na bazi „švedskog stola“ ili polupansion.
Ukoliko vam dosadi baškarenje na plaži, Sabra u svojoj ponudi ima izlete do obližnje Venecije, gde možete uživati u romantičnoj vožnji gondolom po čuvenim kanalima, obići ostrva venecijanske lagune, ili da istražite Veronu i Lago di Gardu. U ponudi su takođe i brojni izleti do tematskih parkova, kao i šoping ture.
Beli pesak Riminija Ako pored uživanja na fenomenalnim plažama želite da osetite i dah prošlih vremena, pravo mesto za vaš odmor je Rimini, glavni grad istoimenog okruga. Ovo mondensko letovalište je jedno od najpoznatijih u Evropi, a plaže od prelepog belog peska dugačke su čak 15 kilometara i idealne su da poradite na savršenom tenu i okupate se u toplom Jadranu.
Hiljade posetilaca dolaze ovde da se opuste i pobegnu od užurbanog života, kao i da uživaju u brojnim barovima i restoranima, koji nude fenomenalne koktele i lokalne specijalitete. Raznoliki sadržaji zabavljaće vas i vašu porodicu danima i zaljubićete se u opuštenu primorsku atmosferu i šarm ovog grada.
Osetite duh Rimskog carstva Inače, ovaj region Italije zauzimao je istaknuto mesto u Rimskom carstvu, tako da se ostaci drevnog grada mogu i danas videti u Riminiju. Grad je osnovan 268. godine pre nove ere, a zbog lokacije na Jadranskom moru predstavljao je važno uporište imperije. U srednjem veku potpao je pod vlast Ostrogota, a odigrao je i važnu ulogu u italijanskoj revoluciji u 19. veku.
Nemojte propustiti da posetite katedralu iz XIII veka, Avgustov slavoluk, crkvu San Giuliano Martire iz XVI veka, Tiberijev most, amfiteatar iz II veka, zamak Sismondo – ovo mesto jednostavno odiše istorijom i predstavlja pravi vremeplov u srce rimske kulture i umetnosti.
Lako je zaključiti zašto je Rimini toliko popularan i zašto privlači podjednako mlade i porodične ljude, jer pored fantastičnih plaža i noćne zabave, možete posetiti mnoštvo istorijskih mesta, uživati na prelepim trgovima i raskošnim parkovima i videti zanimljive muzeje, između ostalih i onaj posvećen čuvenom Feliniju.
Ni najmlađi neće ostati uskraćeni za zanimljive sadržaje, bilo da se odlučite za višesatno uživanje u „minijaturnoj Italiji“, gde možete da se upoznate sa čak 273 minijaturne replike poznatih italijanskih i evropskih građevina ili da dan provedete u nekom od fenomenalih akva parkova.
Foto: Natalia Svistunova / Shutterstock.com, minijaturna Italija Bukirajte svoj odmor na vreme – mondensko letovalište za samo 130 evra Sabra vam nudi mogućnost smeštaja u ovom prelepom gradu u hotelima sa 2, 3 i 4 zvezdice, a na vama je da izaberete da li ćete se do Riminija uputiti sopstvenim prevozom ili organizovanim busom. Smeštaj u standardnoj sobi, uz uračunat doručak na bazi švedskog stola, možete rezervisati već od 130 evra za sedam noćenja, ukoliko izaberete sopstveni prevoz. Ponuda se, takođe, svakodnevno proširuje.
Pored obilaska samog grada i uživanja u njegovim plažama i sadržaja, svakako odvojite vreme da posetite San Marino, jednu od najmanjih država na svetu, koja se nalazi na samo 10 kilometara od Riminija.
Navedene cene važe do 31. maja, ili do njihove eventualne promene od strane hotela, tako da požurite i bukirajte nezaboravan odmor na vreme, pre nego što planu svi kapaciteti. Za uplatu celokupnog iznosa prilikom rezervacije, agencija odobrava i dodatni popust od 5 odsto.
Kompletnu ponudu pogledajte OVDE.

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.