Izvor: Radio 021, 29.Apr.2021, 18:02

Vakcinisani građani Srbije od sutra mogu u Mađarsku bez PCR testa

Građani Srbije koji su vakcinisani bilo kojom vakcinom moći će od petka da uđu u Mađarsku bez PCR testa i obaveznog karantina, a isto će važiti i za vakcinisane građane Mađarske koji dolaze u Srbiju, najavio je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Dogovor su postigli Selaković i njegov mađarski kolega, ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Peter Sijarto.

Selaković je istakao da sporazum stupa na snagu 30. aprila i omogućuje vakcinisanim građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dve države da se slobodno kreću iz Srbije u Mađarsku i obrnuto, bez prethodno obavljenog PCR testa i karantina.

"Imao sam priliku da telefonom razgovaram sa svojim mađarskim kolegom Peterom Sijartom i tim putem usaglasili smo sporazum između dve države koji će stupiti na snagu 30. aprila i koji omogućava vakcinisanim građanima Srbije da idu u Mađarsku i takođe vakcinisanim građanima Mađarske da slobodno dolaze u Srbiju", rekao je Selaković.

Kako je dodao, usluge koje su ograničene vakcinacijom, odnosno koje zahtevaju vakcinaciju, u ovom trenutku postoje u Mađarskoj i biće dostupne i našim građanima ukoliko su vakcinisani i poseduju taj sertifikat.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vakcinisani građani Srbije od danas mogu u Mađarsku bez PCR testa

Izvor: Radio 021, 30.Apr.2021, 07:08

Građani Srbije koji su vakcinisani bilo kojom vakcinom moći će od danas, 30. aprila da uđu u Mađarsku bez PCR testa i obaveznog karantina, a isto će važiti i za vakcinisane građane Mađarske koji dolaze u Srbiju, najavio je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković...Dogovor su postigli Selaković...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.