Izvor: Radio 021, 21.Feb.2021, 09:17

Vakcina Astra Zeneka stigla u Srbiju, u prvoj turi 150.000 doza

Vakcina britansko-švedskog proizvođača "Astra-Zeneka" stigla je u Srbiju, a prvi kontingent od 150.000 doza na aerodromu je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Avion sa vakcinama sleteo je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" oko 8 sati.

Osim predsednika Vučića, na aerodromu su bili i ministar Zlatibor Lončar i ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud.

Predsednik je rekao da je zahvalan britanskoj ambasadorki i otpravniku poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << indijske ambasade na vakcinama.

"Hvala što podržavate Srbiju i što ste dozvolili da uvezemo iz Indije. Ovaj trenutak je od velikog značaja za nas", rekao je Vučić.

Posle današnje isporuke, Srbija postaje jedna od retkih zemalja u svetu u kojoj će građani moći da biraju između četiri različite vakcine protiv virusa korona - američko-nemačke "Fajzer-Biontek", ruske "sputnjik", kineske "Sinofarm" i britansko-švedske "Astra -Zeneka".

Očekuje se da će u Srbiju danas stići i novi kontigent od 50.000 doza ruske vakcine "Sputnjik", što je ranije najavio ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Inače, ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je u petak da je Srbija potpisala novi ugovor sa kompanijom "Fajzer-Biontek", tako da će u našu zemlju u drugom kvartalu umesto 500.000 vakcina, stići 1,2 miliona, a u trećem umesto 400.000 - 1,19 miliona doza vakcina.

U Srbiju je do sada stiglo najviše kineskih vakcina "Sinofarm" - milion i po doza.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STIGLA ČETVRTA VAKCINA Sleteo avion sa AstraZeneka cepivom, Vučić: Cena je najpovoljnija, već od sutra su dostupne građanima (FOTO)

Izvor: Blic, 21.Feb.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" avion kojim je u Srbiju dopremljeno 150.000 vakcina britansko-švedskog proizvođača "Astra Zeneka".

Nastavak na Blic...

Kontingent ‘Astra-Zeneka’ vakcina stigao u Srbiju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Feb.2021

Prvi kontingent od 150.000 doza vakcina protiv virusa korona britansko-švedskog proizvođača "Oksford Astra-Zeneka" stigao je u Srbiju u nedelju ujutro. Avion sa vakcinama sleteo je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" oko 8 sati, a na aerodromu ga je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Osim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.