Izvor: Radio 021, 01.Okt.2019, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Zatvoren jedan od najozloglašenijih zatvora u Meksiku, ćelije imale saune, šank, akvarijume...

Meksičke vlasti zatvorile su zatvor Topo Čiko, jedan od najozloglašenijih zatvora u kojem je pre tri i po godine u nemirima poginulo 49 zatvorenika.

Haime Rodrigues, guverner države Nuevo Leon, izjavio je da će na mestu zatvora biti izgrađen park i državni arhiv. Istakao je da nekoliko prethodnih administracija nije uspelo da uradi skoro ništa po pitanju ovog zatvora iako su znali da je prenatrpan i van svake kontrole.

U tom zatvoru je u sukobima dve frakcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kartela Zetas u februaru 2016. godine poginulo 49 zatvorenika, a 12 povređeno. Sukobi u pretrpanom zatvoru trajali su između 30 i 40 minuta, a izbili su posle svađe pripadnika bande Zetas. U zatvoru je bilo smešteno oko 3.800 zatvorenika, dvostruko više od predviđenih kapaciteta. Zatvorenici su u sukobima koristili palice i noževe, te su izazvali i požar unutar zatvora.

Nakon što je pobuna ugašena, u zatvoru je zaplenjeno više od 200 komada oružja, nakon čega su neki zvaničnici završili u pritvoru.

Vlasti su u zatvoru otkrile luksuzne ćelije sa saunama, klima uređajima, frižiderima, akvarijumima i šankom za hranu i piće. Zatvor je imao i više od 280 štandova za hranu...

Poslednja grupa zatvorenika prebačena je nedelju na druge lokacije.



Autor: Anadolija

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.