VIDEO: Žarko Laušević ponovo pred Novosađanima

Izvor: Radio 021, 27.Nov.2015, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Žarko Laušević ponovo pred Novosađanima

Veliki povratnički film glumca Žarka Lauševića "Smrdljiva bajka" Novosađani su dočekali ovacijama u prepunoj Areni Cineplex.

Od danas, on je na redovnom repertoaru u terminima od 18, 20 i 22 časa.

Žarko Laušević igra glavnu ulogu u filmu reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića, a to mu je prvi film posle punih 16 godina.

Kako za 021.rs objašnjava reditelj, za samu priču inspirisalo ga je upravo dvoje beskućnika koje je posmatrao i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << poželeo da ih učini vidljivim. "Ovo je melodrama o dvoje beskućnika kojima je preostala jedino emocija, jer sve drugo u životu su izgubili. Gledaoci ne treba da imaju nikakvo predznanje, već da dođu sa dobrom voljom i prepuste se filmu", objašnjava Momčilović.

Dodaje da je čuvena scena u Knez Mihailovoj ulici bila improvizovana, osim scene u fontani. "Kada sam sreo dvoje beskućnika koji se drže za ruke, koji se paze, čuvaju se, dobio sam ideju za film. Tu se videlo da je ljubav bazična ljudska potreba. Oni se vole i čuvaju se, a to se ne dešava često", navodi on.

Provodio je dosta vremena sa beskućnicima, prikupljajući građu, kako bi priču učinio verodostojnom. "Naučio sam dosta stvari od njih. Ne verujem da film može da promeni ljude, ali ako im na trenutak probudi neku vrstu empatije, onda sam ja zadovoljan", poručuje reditelj.



Glumačku ekipu, pored Lauševića, čine i Jelena Đokić i Petar Božović, koji su poručili da je to film o ljubavi, a upravo ljubav je posle 16 godina Lauševića vratila pred filmske kamere. "Gluma je moj zanat. To je nešto što je dugi niz godina bio moj deo, što sam najviše voleo u životu. S tom idejom sam pristupio čitavom ovom projektu", kaže Laušević.

Jelena Đokić, koja u filmu igra Lauševićevu ljubav, kaže da je rad sa legendarnim kolegom značajna stvar i veliko zadovoljstvo.

Moma je skitnica koji živi u napuštenoj fabrici i pati od depresije, a Ema živi u šahtu i lečila se od alkoholizma. Oni počinju da žive zajedno u potpunoj nemaštini, a ljubav koja se među njima rađa pokazuje da za njih prepreke nema. (Suzana Stojićević)

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.