VIDEO: Uhapšeno pet članova bande Pink Panter

Izvor: Radio 021, 05.Avg.2016, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Uhapšeno pet članova bande "Pink Panter"

U Barseloni je uhapšeno pet kradljivaca dragulja za koje se sumnja da su članovi bande "Pink Panter".

U zajedničkoj akciji srpske, španske i nemačke policije uhapšeno je pet osoba iz Srbije zbog sumnje da su, kao članovi organizovane kriminalne grupe, u Nemačkoj, Švajcarskoj i drugim zemljama Evropske unije opljačkali više zlatara, saopštio je MUP Srbije.

Španska policija uhapsila je u centru Barselone B.Ć. (1981) iz Beograda, M.D. (1992) iz Leskovca, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i N.M. (1988), S.Ž. (1991) i M.N. (1986) iz Niša. Oni su uhapšeni odmah po izlasku iz zlatare "Gracija" koju su opljačkali.

Ova akcija rezultat je dobre policijske saradnje Srbije i drugih zemalja Evrope i dokazuje da se međunarodna policijska saradnja ostvaruje na najvišem nivou, navode u MUP-u.

- Pripadnici jedinice za specijalne operacije iz katalonske policije uhapsili su lopove, od kojih je jedan bio naoružan pištoljem, a koji su pokušali da opljačkaju prodavnicu nakita u čuvenoj gradskoj aveniji Paseđ de Grasija - navedeno je u saopštenju španske policije.

Španski mediji prenose da su pripadnici specijalne jedinice policije u civilu potrčali za razbojnicima čim su napustili zlataru, a da se, kako su naveli brojni očevici, čulo nekoliko prasaka tokom jurnjave, pa se veruje da je opaljen barem jedan hitac upozorenja. Navodi se da je avenija u kojoj se odigralo hapšenje, veoma popularna, pa je zapravo dosta ljudi prisustvovalo akciji koja, srećom, nije dugo trajala.

Interpol procenjuje da je, u periodu između 1999. i 2015. godine, u oko 380 oružanih pljački, banda "Pink Panter" ukrala nakit čija vrednost iznosi više od 334 miliona evra.



Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.