Izvor: Radio 021, 18.Mar.2019, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Uhapšen napadač koji je pucao u tramvaju u Utrehtu, troje ljudi ubijeno

Holandska policija uhapsila je Gokmena Tanisa, osumnjičenog za oružani napad na tramvaj u Utrehtu u kojem su ubijene tri osobe, a petoro ih je povređeno.

Vlasti su odmah podigle na najviši nivo stepen uzbune u oblasti napada, a gradonačelnik Utrehta Jan van Zanen rekao je da je "teroristički motiv" za napad najverovatnija teorija.

"Ne možemo da isključimo, štaviše, pretpostavljamo da je u pitanju teroristički motiv. Verovatno je bio jedan napadač, ali moglo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bi da ih bude i više", kazao je Van Zanen.

On je naveo da su tri od devet ranjenih osoba u teškom stanju.

Nekoliko sati posle napada, policija Utrehta objavila je sliku 37-godišnjeg Gokmana Tanisa, rođenog u Turskoj, i pozvala građane da mu ne prilaze ako ga primete. On na slici ima bradu i stoji u javnom prevozu.

 pic.twitter.com/U1IWEDtUYu

— Politie Utrecht (@PolitieUtrecht) March 18, 2019

Holandska vojna policija je posebno u pripravnosti na aerodromima i najvažnijim zgradama u zemlji dok traje potraga za osumnjičenim.

Policija, uključujući njene teško naoružane pripadnike, preplavila je jutros stambenu oblast u kojoj je došlo do pucnjave u tramvaju, na raskrsnici sa gustim saobraćajem.

Oni su kasnije podigli beli šator na mestu gde se videlo kako telo leži pored tramvaja. Holandski premijer Mark Rute nazvao je situaciju "veoma zabrinjavajućom".



Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.