Izvor: Radio 021, 07.Mar.2021, 13:10

VIDEO UŽIVO: Otvaranje nove fabrike Kontinentala u Novom Sadu

Nemačka kompanija "Kontinental" danas svečano otvara novu fabriku za proizvodnju automobilske elektronike u Industrijskoj zoni Sever 4, u Kaću.

Otvaranju fabrike prisustvuju gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici Kontinentala.

Ova kompanija je u Kaću kupila parcele ukupne površine 31 hektar.

U pitanju su dve investicije ukupne vrednosti 140 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << evra u kojoj će za početak biti otvoreno 500 radnih mesta. 

U prvoj fazi realizacije nove investicije, "Kontinetal" je u Industrijskoj zoni Sever 4 zakupio 8.000 kvadratnih metara proizvodnog i kancelarijskog prostora, a u drugoj fazi će se graditi potpuno novi industrijski kompleks u radnoj zoni Kać i na leto ove godine se planira postavljanje kamena temeljca i početak izgradnje tako da će ove godine Kontinetal započeti izgradnju dve fabrike u Novom Sadu.

U Kontinentalovom Istraživačkom razvojnom centru u Pupinovoj palati, u prostoru od 8.000 kvadratnih metara, trenutno radi 600 inženjera na razvoju najinovativnijih tehnologija za auto industriju.



Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OTVORENA FABRIKA U NOVOM SADU "Visoka tehnologija iz Srbije za ceo svet"

Izvor: Blic, 07.Mar.2021

Fabrika za proizvodnju automobilske elektronike, nemačke kompanije ''Kontinental Automotiv Srbija'' otvorena je danas u Novom Sadu, a otvaranju je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak na Blic...

KONTINENTAL JEDNA OD NAJMOĆNIJIH KOMPANIJA: Vučić ponosan na Srbiju i Novi Sad

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2021

Vučić je istakao da je Razvojno-istraživački centar u Novom Sadu treći centar Kontinentala po broju ljudi, iza Nemačke i Rumunije, a već isped Austrije i Francuske...Otvaranje fabrike Kontinental automotiv Srbija, jedne od najmoćnijih kompanija, u Novom Sadu je veliki dan, i pokazuje koliko su...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.