Izvor: Radio 021, 29.Avg.2019, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: U kultnom Egzorcistu glumio stvarni serijski ubica

Ako mislite da kultni horor iz 1973, Egzorcist, ne može biti strašniji nego što jeste, varate se. Malo ljudi zna da je u njemu glumio stvarni serijski ubica Pol Bejtson.

Scena u kojoj 12-godišnja Regan (koju je prema scenariju zaposeo demon) prolazi kroz medicinske preglede upravo postaje još jezivija. Jedan od medicinskih tehničara u filmu bio je Bejtson koji je šest godina kasnije osuđen zbog ubistva novinara Adisona Verila, a osumnjičen je za nekoliko drugih ubistava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u gej zajednici na Menhetnu tokom sedamdesetih.

Bejtsonova priča je ponovo privukla pažnju nakon što je on bio jedan od serijskih ubica kojima se pozabavila Netfliksova hit serija "Mindhunter".

Bejtson je sedamdesetih radio u Medicinskom centru "New York City University", a tamo ga je sreo reditelj Egzorcista Vilijam Fridkin. Toliko mu se svideo njegov rad da mu je na kraju ponudio manju ulogu u filmu. Upravo njegov lik objašnjava devojčici šta joj se događa tokom testiranja.

Nakon filma, Bejtson život poprimio je mračnije tonove. Iako je osuđen tek 1979, njujorška policija ga je duže vreme sumnjičila za smrt nekolicine muškaraca na Menhetnu.

Za Verilovu smrt osuđen je na 20 godina zatvora, a ni jedno drugo ubistvo nije dokazano, iako ih jeBejtson navodno priznao svom prijatelju Ričardu Rajanu.

Iz zatvora je pušten 2003, nakon čega mu se gubi svaki trag, iako su, piše LAD Bible, brojevi socijalnog osiguranja otkrili da je osoba pod imenom Patrik F. Bejtson, rođena na isti datum kao i ubica, preminula 2012.



Autor: Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.