Izvor: Radio 021, 24.Okt.2020, 07:47

VIDEO: U Paragvaju pronađeno sedam leševa u kontejneru iz Srbije

Tela sedam osoba, u poodmakloj fazi raspadanja, pronađena su u kontejneru sa đubrivom koji je poslat iz Srbije pre tri meseca, saopštile su vlasti Paragvaja.

Kontejner je krenuo iz Srbije 21. jula i stigao početkom nedelje, preko Argentine, u rečnu luku paragvajske prestonice Asunsion, saopštio je javni tužilac Marselo Saldivar.

Tela su pronađena u petak kada je menadžer firme koja je otkupila đubrivo otvorio kontejner, dodao je tužilac.

Saldivar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je rekao da su žrtve odrasle osobe i da izgleda da je reč o "slepim putnicima". Kod dvojice su pronađeni dokumenti koji ukazuju da su poreklom iz Maroka, kao i priznanica srpske taksi kompanije. Prema rečima tužioca, to sugeriše da su u kontejner ušli u Srbiji.

"Pretpostavljamo da su stigli tamo iz svoje zemlje i da su planirali da otputuju do najbliže destinacije, ali nisu dobro izračunali distancu i nisu preživeli putovanje", rekao je Saldivar za Rojters.



Dodao je da su kraj sebe imali keks, flaširanu vodu i konzerviranu hranu, dovoljno da se preživi 72 sata. Policija je, takođe, pronašla torbe sa odećom i otvor za ventilaciju u delu kontejnera u kojem su se nalazila tela.

"Sva tela su u fazi raspadanja. Ostala je samo kosa i kosti", dodao je tužilac.

Prema njegovim rečima, ruta isporuke kontejnera će biti proverena, kao i mobilni telefoni pronađeni pokraj tela. Takođe, dodao je da će vlasti Maroka i Srbije biti kontaktirane kako bi se utvrdio identitet žrtava.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

JELI JEDNI DRUGE JER NISU IMALI HRANU? Mrtvozornici izneli jezive detalje o sedam tela koji su iz Srbije u KONTEJNERU STIGLI DO PARAGVAJA

Izvor: Blic, 24.Okt.2020

Sedam osoba čija su tela u poodmakloj fazi raspadanja pronađena u Paragvaju, u kontejneru koji je transportovan iz Srbije sa tovarom đubriva, najverovatnije su odrasli muškarci, a mrtvozornica Rosa Romero sumnja da se jedan od njih hranio ljudskim mesom kako bi preživeo put.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.