Izvor: Radio 021, 08.Dec.2020, 09:38

VIDEO: U Britaniji počela vakcinacija protiv korone, žena iz Severne Irske prva primila vakcinu

Velika Britanija je prva zapadna zemlja koja je počela s vakcinacijom svog stanovništva protiv virusa korona, i to vakcinom koju su razvile kompanije Fajzer i Biontek.

Devedesetogodišnja žena iz Severne Irske je prva osoba na svetu koja je primila navedenu vakcinu, javlja BBC. Margaret Kinan je rekla da se osećala privilegovano zbog toga što je prva primila vakcinu.

Britanija je od Fajzera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << naručila 40 miliona doza vakcine, dovoljno za manje od trećine stanovništva koje broji 67 miliona, s obzirom na to da je potrebno vakcinu dobiti u dva navrata kako bi osoba stekla imunitet.

Vakcinu treba da prevezu i skladište na temperaturi od najmanje minus 70 stepeni Celzijusa.

Dve kompanije su razvile specijalno dizajnirane friždere, u kojima se kontroliše temperatura, i u kojima željena temperatura može da se održi i deset dana bez otvaranja. Jednom odmrznuta bočica s vakcinom može se držati do pet dana na temperaturi frižidera (dva do osam stepeni).



Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Počela vakcinacija protiv korone: Prva osoba na svetu koja je vakcinisana ima 90 godina

Izvor: B92, 08.Dec.2020

Velika Britanija je prva zapadna zemlja koja je počela vakcinaciju svog stanovništva protiv zaraze novim koronavirusom - i to vakcinom koju su razvile kompanije Fajzer i Biontek. Devedesetogodišnja žena iz Severne Irske je prva osoba na svetu koja je primila navedenu vakcinu, javlja BBC...Margaret...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.