Izvor: Radio 021, 02.Feb.2021, 12:12

VIDEO: Suspendovani policajci koji su devetogodišnjoj devojčici stavili lisice i poprskali je biber sprejom

Policijski zvaničnici koji su stavili lisice na ruke devetogodišnjoj devojčici i poprskali je biber sprejom u američkom gradu Ročester, suspendovani su sa posla na zahtev gradonačelnice Lavli Voren.

"Ono što se desilo je užasno i sa pravom je naša zajednica zgrožena. Na žalost, zakon države Njujork i sindikalni ugovor o radu me onemogućuju da preduzmem ozbiljniji korak", rekla je Vorenova.

Ona nije precizirala koliko je policajaca suspendovano. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Suspenzija će trajati do zaključenja unutrašnje istrage policije Ročestera.

Snimak koji je nedavno objavljen prikazuje da je najmanje sedam policajaca učestvovalo u incidentu.

Na snimku kamere na telu policajaca vidi se da oni u početku pokušavaju da pomognu devojčici i po dolasku njene majke, one se svađaju i službenici pošto nisu uspeli da smire situaciju, donose odluku da devojčicu prebace u bolnicu.

Međutim, devojčica se opire ulasku u patrolno vozilo i incident se okončava time da je poprskana biber sprejom.



Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.