Izvor: Radio 021, 31.Jul.2019, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Serija o Srednjoj zemlji pre "Gospodara prstenova"

"Amazon" je otkrio ekipu, odnosno družinu kako su je nazvali, koja radi na produkciji serije o Tolkinovom svetu Srednje zemlje i dešavanjima pre "Gospodara prstenova".

Postava uključuje autore Džej Di Pejna i Patrika Makeja, kojima su se pridružili Dženifer Hačinson (Bolje pozovi Sala i Čista hemija) i Helen Šeng (Hanibal) i mnogi drugi.

Na dugačkoj listi nalaze se scenaristi, dizajneri i producenti, koji imaju veliko iskustvo i radili su na nekim velikim ostvarenjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pre ovoga – Sopranosi, Ratovi zvezda, Gospodar prstenova, Avijator, Dvostruka igra, Zapadni svet, Carstvo poroka, Igra prestola...

Obožavaoce sveta Srednje zemlje posebno je obradovala informacija da kao konsultant aktivno učestvuje i Tom Šipi, profesor i stručnjak za Tolkinov opus.

Radnja serije biće smeštena u Drugo doba Srednje zemlje, pre dešavanja iz Hobita i Gospodara prstenova, koja su se odigrala u Trećem dobu.

Drugo doba Srednje zemlje počinje posle uništenja Belerijanda i Rata Besnih, osnivanjem vilenjačkih i ljudskih kraljevstava Lindona i Numenora. Takođe, glavni antagonista Drugog doba je Sauron protiv kojeg se u dva navrata bore ljudi i vilenjaci.

Rat vilenjaka i Saurona (prvi rat) odigrao se sredinom Drugog doba, da bi pad Numenora, osnivanje ljudskih kraljevstava Arnora i Gondora i Rat poslednjeg saveza okončao doba.

Sredinom Drugog doba, Sauron je uz pomoć vilenjačkih kovača i Kelebrimbora iskovao prstenove moći, da bi nakon toga u tajnosti stvorio Prsten moći, koji je Frodo uništio u Trećem dobu.

Meet our Fellowship. pic.twitter.com/Npouu6ZlRt

— The Lord of the Rings on Prime (@LOTRonPrime) July 27, 2019

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.