VIDEO: Rođena beba koja izgleda kao da ima 80 godina

Izvor: Radio 021, 29.Sep.2016, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Rođena beba koja izgleda kao da ima 80 godina

U Bangladešu je rođena beba koja već izgleda poput 80-godišnjaka.

Kako javlja "Dejli Mejl" radi se o retkom poremećaju, progeriji, zbog kojeg stari mnogo puta brže od zdrave dece.

"Ima izražene znakove starenja poput bora i grube kože", rekao je doktor koji ga leči. "Uopšte ne izgleda kao novorođenče."

Poremećaj je poznat kao Hatčinson-Gilfordov sindrom progerije (HGPS) i pogađa jedno od milion dece. Oboleli ne žive duže od 13 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << godina, i izloženi su stalnim zdravstvenim problemima.

Sindrom uzrokuje greška na jednom genu, zbog čega proizvodi pogrešan protein, progerin. Kada se progerin nađe u ćelijama, raspadaju se mnogo brže nego kod zdravih osoba.

Dečakovim roditeljima njegov izgled ne smeta, i srećni su zbog prinove. "Možemo se samo Bogu zahvaliti. Nemamo razloga da budemo nesrećni zbog izgleda našeg sina", rekao je otac Bisvajit Patro. "Prihvatićemo ga takvog kakav jeste. Srećni smo što imamo malog dečaka u kući", kazao je on.



Autor: Nezavisne novine

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

ROĐENA BEBA STARAC: Izgleda kao da ima 80 godina, ima bore i guste dlake na leđima (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 29.Sep.2016

U Bangladešu je rođena beba koja izgleda kao starija osoba od 80 godina. Ona boluje od retkog poremećaja, u pitanju je progerija, zbog kojeg stari mnogo puta brže od zdrave dece...- Ima izražene znakove starenja poput bora i grube kože. Uopšte ne izgleda kao novorođenče - rekao je doktor koji...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.