VIDEO: Robot Atlas naučio da pravi salto i druge akrobacije

Izvor: Radio 021, 19.Nov.2017, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Robot Atlas naučio da pravi salto i druge akrobacije

Nakon što je prošle nedelje nagovestio proizvodnju novog robotskog psa Spot Mini, Boston Dynamics je u videu na Jutjubu predstavio i nove, neverovatne sposobnosti robota Atlas koji je naučio da izvodi složene gimnastičke pokrete i akrobacije.

Ovaj robot pravi salto, skače po platformama i pravi okret od 180 stepeni u skoku. Na početku svake akrobacije Atlas podigne ruke kao da održava ravnotežu, dok na kraju vežbe takođe diže ruke kao znak uspeha.

Iz Boston >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Dynamicsa nisu dali detaljne informacije o novim specifikacijama Atlasa.

Robot Atlas vremenom je postajao sve spretniji i lakši kako bi se prilikom pada mogao sam uspraviti. Visok je 188 centimetara i težak 150 kilograma. Atlas za razliku od njegovih rivala vrlo vešto koordinira pokretima koji su prirodni čoveku. Robot je nedavno usavršio i hodanje po neravnom terenu.

Misija Boston Dynamicsa jeste da njihov čovekoliki robot pomaže ljudima u kućnim poslovima.



Autor: Klix.ba

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.