Izvor: Radio 021, 31.Mar.2020, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Rita Kinka svirala sa balkona svog doma na Limanu

Italijani koji su, zbog izolacije i karantina nedeljama bili zatočeni u svojim domovima, pokrenuli su talas pevanja sa balkona i terasa svojih kuća kako bi bodrili sebe i druge da izdrže matriks u koji nas je ubacio kovid 19 (nedavno i obustavili).

Upravo oni bili su inspiracija mnogim umetnicima širom sveta da učine isto: da ohrabre sebe i druge da izdrže ovaj pritisak a ujedno i da živom održe svoju umetnost, kojom zbog novonastale situacije, mnogi od njih ne mogu u celosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da se bave.

Neki svoje nastupe izvode onlajn, poput Krisa Martina iz grupe Koldplej, Džona Legenda, Dženifer Hadson, Kamile Kabeljo, Sema Mendeza, Dubioze Kolektiv Đuleta Van Goga; ili ih kače na Jutjub poput članova Opere Srpskog narodnog pozorišta koji su svojom fenomenalnom izvedbom "O Bela ćao" zapalili region i bili glavna vest u svim regionalnim medijima, odmah iza korone.

Plemenitoj ideji pridružila se pre nekoliko večeri i novosadska pijanistkinja Rita Kinka, koja je sa balkona svog stana na Limanu svirala u vreme policijskog sata.

Njeno muziciranje podsetilo nas je zašto je svet zapravo zastao, da bi onda - nadamo se - bar malo drugačiji nastavio da se kreće.

Rita Kinka svirala je "Can't Help Falling in Love", pesmu koju je 1961. godine otpevao Elvis Prisli na albumu "Blue Hawaii". Autori pesme su: Hugo Pereti, Luiđi Kreatore i Džordž Dejvid Vajs.

Snimak njenog nastupa sa balkona pogledajte ekskluzivno na portalu 021.



Autor: Snežana Miletić

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Čuvena novosadska pijanistkinja Rita Kinka svirala sa balkona na Limanu

Izvor: Luftika.rs, 31.Mar.2020

Iz Italije je krenuo veliki talas inspiracije svima građanima, a posebno umetnicima da iz svog doma, sa balkona pruže svom komšiluku najlepše od sebe.. Plemenitoj ideji pridružila se pre nekoliko večeri i novosadska pijanistkinja Rita Kinka, koja je sa balkona svog stana na Limanu svirala u vreme...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.