Izvor: Radio 021, 15.Jul.2020, 08:15

VIDEO: Retki snimci snežnih leoparda

Porodica snežnih leoparda je tokom zime i proleća u više navrata snimljena u rezervatu "Xitianshan" u Kini. Ovakvi su snimci inače vrlo retki.

Ženka i troje već velikih mladunaca su snimljeni običnom i infracrvenom kamerom na dve lokacije.

Sada je video materijal objavljen i primećuje se kako su se mačke kretale istim putem u svom prirodnom području.

Za snežne leoparde visine, hladnoća, sneg ili vreme dana nisu problem.

Snežni leopardi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << žive na području brdskih lanaca širom Azije. Ove retke životinje imaju dugo i gusto svetlosivo krzno, koje je nešto duže i na šapama. Hrane se pretežno malim ili bolesnim pticama i životinjama. Spavaju i odmaraju se u malim pećinama i rupama u brdskom području.

Ove velike mačke su zaštićene u brojnim državama.



Autor: Nacional.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.