VIDEO: Ratni veteran u 93. godini pretrčao Ameriku

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2016, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Ratni veteran u 93. godini pretrčao Ameriku

Veteran iz Drugog svetskog rata, Amerikanac Erni Endrus (93) pretrčao je Ameriku da bi prikupio novac za povratak broda iz Normandije u SAD, i posle skoro tri godine stigao je danas do Atlantskog okeana.

Endrus je trčao da bi prikupljao novac da bi se organizovao povratak američkog broda iz Drugog svetskog rata iz Indijane na obeležavanje 75 godina od savezničkog iskrcavanja u Normandiji u Francuskoj, koje će biti 2019. godine.

Lokalni mediji u SAD preneli su da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su Endrusa dočekale stotine ljudi u Džordžiji, koja mu je bila krajnji cilj.

On je počeo da trči u Kaliforniji 7. oktobra 2013. godine.

Endrus je u petak napunio 93 godine, a tokom rata je bio lekar na jednom od brodova koji želi da bude vraćen u SAD.



Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.