Izvor: Radio 021, 29.Nov.2018, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Racija u Dojče banci zbog pranja novca

Nemačka policija sprovela je danas raciju u sedištu Dojče banke u Frankfurtu u sklopu istrage o pranju novca povezane sa aferom "Panamski papiri".

U centru istrage su dvojica službenika Dojče banke, koji se sumnjiče da su pomagali klijentima da operu novac stečen kriminalnim aktivnostima, prenosi CNBC.

Ukupno 170 policajaca, istražitelja i poreskih inspektora pretražilo je šest ispostava Dojče banke, zaplenjeni su brojni pisani i elektronski dokumenti, a dalja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << istraga se nastavlja, navodi se u saopštenju Kancelarije frankfurtskog tužilaštva.

Saopšteno je i da se, nakon procene podataka iz "Panamskih papira", probudila sumnja da je Dojče banka možda pomogla svojim klijentima da osnuju ofšor kompanije u poreskim rajevima širom sveta.

"Tačno je da policija trenutno sprovodi istragu na nekoliko različitih lokacija Dojče banke u Nemačkoj. Radi se o slučaju povezanom sa aferom 'Panamski papiri'", navodi se u saopštenju Dojče banke, i dodaje da će u potpunosti sarađivati sa vlastima.

Posle najnovije vesti, akcije banke pale su čak za tri odsto.

Skandal "Panamski papiri" predstavlja najveće curenje informacija u istoriji, kada su u aprilu 2016. godine u javnost procureli podaci advokatske firme "Mosak Fonseka" sa sedištem u Panami. Tada je iz njene baze procurelo 11,5 miliona dokumenata i 2,6 terabajta informacija koji otkrivaju kako bogataši peru novac.

WATCH: Police vehicles are present outside Deutsche Bank HQ in Frankfurt amidst raids by prosecutors over money laundering probe (

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka policija pretresala prostorije Dojče banke zbog sumnje o malverzaciji

Izvor: Beta, 29.Nov.2018

Nemačke vlasti pretresle su danas nekoliko prostorija Dojče banke, čije je sedište u Frankfurtu, zbog sumnje da su zaposleni pomagali klijentima da otvore of-šor kompanije u zemljama poznatim kao poreski rajevi, u cilju pranja nekoliko miliona evra.Tužilaštvo u Frankfurtu saopštilo je da se istraga...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.