Izvor: Radio 021, 18.Avg.2019, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Prvi put objavljen snimak tajanstvene elitne jedinice Vojske Crne Gore

Radio-televizija Crne Gore objavila je snimak aktivnosti tajanstvene elitne jedinice Vojske Crne Gore.

Ovi snimici objavljeni su prvi put u javnosti.

Precizni napadi na važne mete, izviđanja iza neprijateljske teritorije i prikupljanje obaveštajnih podataka, odgovor na terorizam i hibridne pretnje, samo su neki od zadataka koje obavlja elitna jedinica Vojske Crne Gore, kaže se u videu.

Dobrovoljci koji žele da zasluže mesto u toj jedinici prolaze brutalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tešku obuku, čije su temelje postavile američke Zelene beretke - u proseku uspešno je završi samo četvrtina kandidata, ostali odustanu ili instruktori procene da nisu materijal koji traže za svoje redove.

Četa specijalnih snaga prvi put je dopustila jednom mediju da zabeleži njene aktivnosti, novinaru Portala RTCG Filipu Rakonjcu omogućila je da provede tri dana s njenim operaterima, pokazavši da uniformu specijalca vojske mogu da zasluže samo vrlo posebni ljudi.

Pripadnici te elitne jedinice koriste doktrine i metode delovanja američkih Zelenih beretki, što nije iznenađujuće kada se uzme u obzir da je jedan deo instruktora prošao njihove višemesečne kurseve u Sjedinjenim Američkim Državama.

Crnogorski specijalci su, poput američkih kolega, organizovani u borbene timove od 12 ljudi, u kojima svaki čovek ima svoju specijalnost, ali je obučen tako da može da zameni kolegu u bilo kojoj ulozi ako zatreba.

Specijalne snage SAD takve timove nazivaju ODA (Operativni odred alfa).

Autor: RTCG

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.