Izvor: Radio 021, 20.Mar.2019, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Protest studenata "Mislim, dakle hapsi me"

Protest studenata više fakulteta Univerziteta u Beogradu pod sloganom "Mislim, dakle hapsi me" počeo je ispred Fakulteta tehničkih nauka, kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog hapšenja, kako kažu, njihovih kolega koji su učestvovali u protestima tokom proteklog vikenda.

Studenti su razvili transparente sa različitim parolama koje su usmerene ka aktuelnom vladajućem rezimu.

Kako su za N1 rekli, glavni zahtev studenata je da se prestane sa nasiljem u zemlji i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vlast ne hapsi studente i srednjoškolce. Zahtevaju slobodu govora i slobodne medije.

Studenti su potom krenuli u protestnu šetnju ka RTS-u, a pored zgrade Pravnog fakulteta skandirali su "Pođite sa nama" i "Studenti ne ćute".

U ulicama kuda protestna kolona prolazi zatvoren je saobraćaj. Na čelu kolone je dobošar, a na nekim od transparenata piše "Student za izvoz", "Zaustavimo odliv mozgova, hapsimo ih"!

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Protest studenata ispred zgrade RTS-a

Izvor: RTS, 20.Mar.2019

Studenti različitih fakulteta nakratko su protestovali ispred zgrade RTS-a u Takovskoj. U protestnu šetnju krenuli su zbog, kako kažu, hapšenja njihovih kolega proteklog vikenda. . Okupljeni studenti poručili su da u društvu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.