Izvor: Radio 021, 20.Mar.2019, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Protest studenata "Mislim, dakle hapsi me" stigao do RTS-1

Studenti Beogradskog univerziteta koji su u protetsnoj šetnji stigli do zgrade RTS-a, poručili su da traže slobodu medija, kako bi se "čula njihova reč", jer na to "imaju pravo".

"Omladina jeste Srbija", rekla je Ana Knežević, studentkinja Fizičkog fakulteta, obraćajući se okupljenima ispred ulaza u RTS, koji su skandirali "Hoćemo medije".

Ona je kazala da vlast hapsi studente, čak i srednjoškolce, pokazujući time "da svesno pribegava represiji". "Mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << smo snaga naroda, sposobni da uvedemo korenite promene, zato nas zastrašuju", rekla je Knežević.

Prema njenim rečima studenti "ne traže, već zahtevaju promene". Ona je poručila vlasti da "prizna da nije sposobna da vodi državu i da zato treba da ode".

"Nemate toliko prostora u zatvorima, koliko je slobodomsilećih ljudi", rekla je Knežević, govoreći o vlastima.

Studenti su pred zgradom RTS-a skandirali "Nije srpski ćutati" i "RTS-SNS". Skup je završen, uz najavu studenta da planiraju za šesti april, kada se obeležava dan studenata, veliki protest svih studenata.

Kod zgrade je bilo svega nekoliko običnih policajaca u uniformi, a saobraćajna policija je obezbedjivala trasu kojom su se kretali studenti.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.