Izvor: Radio 021, 08.Jun.2019, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Protest "Jedan od pet miliona", Marinika Tepić i Vladimir Gajić ispred SNP-a

Protest "Jedan od pet miliona" održan je u Novom Sadu, ali i drugim gradovima.

Na skupu su govorili Dragana Rakić iz Asocijacije slobodnih odbornika, narodne poslanice Marinika Tepić i Marija Janjušević, advokat Vladimir Gajić i studenti Stefan Simić i Brajan Brković.

Tepić je navela da je uspeh to što su građani pritiskom uspeli da izdejstvuju da Jutka i Simonović budu smenjeni. "Zatresli smo im kavez i nije mu baš svejedno", rekla je ona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Kako je dodala, od pre nekoliko dana napisano je "crno na belo" i u izvestaju Evropske komisije i Fridom hausa, gde je istaknuto da "živimo u zemlji u kojoj slobode nema, da zemlja grca u korupciji, da ne može ništa da se uradi bez partijske knjižice".

Dodala je da ova država i grad nisu zaslužili da Srpska desnica ima sigurnu kuću pod okriljem grada i da zbog svega toga građani ne smeju odustati od borbe i protesta.

Ponovila je da na izbore neće izaći ako ne budu u skladu sa njihovim zahtevima.

Gajić je naveo da se sistem u Srbiji može promeniti ako se najpre ispune dva uslova: da se zabrani rad SNS, SRS i SPS i da se demontira državna služba bezbednosti. "Nema nikakvih malih ustupaka, nema pregovora sa neprijateljima slobode i pravde", poručio je on i apelovao na građane da ne odustaju i da moraju da se odupru diktaturi, ako ne žele da budu robovi.

Učesnici protesta su posle skupa na Pozorišnom trgu krenuli u protestnu šetnju centrom grada, a kolona se kreće Trgom slobode i Zmaj Jovinom ulicom, Trgom republike i ulicama Žarka Vasiljevića i Dunavskom, pa će ponovo ući u Zmaj Jovinu i dalje se preko Trga slobode vratiti na mesto odakle je i krenula.

Novosadskom protestu prvi put prisustvuju i članice socijaldemokratskih partija iz Evrope, koje u Novi Sad dolaze kao gošće Demokratske stranke. Zajedno sa građanima Novog Sada u protestnoj koloni će biti potpredsednica Socijalističke internacionale Pija Lokateli, predsednica ženskog ogranka u Partiji evropskih socijalista Zita Gurmai i članice borda koji vodi posebnu žensku mrežu u socijaldemokratskim strankama u centralnoj i istočnoj Evropi.

Građani Novog Sada se ove nedelje prvi put okupljaju subotom u 18 časova, kako bi zajedno sa ostalim građanima Srbije u isto vreme obeležili pola godine od početka protesta "Jedan od pet miliona - Stop krvavim košuljama".

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

FOTO, VIDEO: Protest "Jedan od pet miliona" neće statiti

Izvor: Radio 021, 08.Jun.2019

Protest "Jedan od pet miliona" održan je u Novom Sadu, ali i drugim gradovima...Na skupu koji je počeo u 18 časova na Pozorišnom trgu su govorili Dragana Rakić iz Asocijacije slobodnih odbornika, narodne poslanice Marinika Tepić i Marija Janjušević, advokat Vladimir Gajić i studenti Stefan Simić...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.