VIDEO: Proslavio 146. rođendan, a jedina želja mu je da umre

Izvor: Radio 021, 02.Jan.2017, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Proslavio 146. rođendan, a jedina želja mu je da umre

Indonežanin Mbah Gotho, u čijoj ličnoj karti piše da je rođen 1870. godine, proslavio je 31. decembra 146. rođendan u malom selu u indonežanskoj pokrajini Javi i poručio da je ključ dugovečnosti – strpljenje.

Do sada je titulu najstarije osobe na svetu nosila Francuskinja Žan Kalme koja je umrla u 122. godini, piše Indipendent.

Gotho, koji je rođendan proslavio s unukom Surjantom i suprugom Suvarni, nadživeo svih desetero braće i sestara, četiri supruge >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i decu. Skromna proslava njegovog rođendana održana je u njegovoj kući u mestu Sragenu.

Mbah Gotho se osmehivao dok su mu pevali rođendansku pesmu, a kako prenose mediji, uspeo je da sam odjednom ugasi sve tri sveće u obliku jedinice, četvorke i šestice na rođendanskoj torti.

Kada su ga ranijih godina pitali da im oda tajnu dugovečnosti, Gotho bi kratko odgovarao: Jedini recept je strpljenje.

Novinarima je rekao da je za smrt počeo da se priprema još 1992. godine, kada je naručio da mu isklešu nadgrobnu ploču, ali i 24 godine nakon toga je živ.

Za regionalnu TV mrežu 2016. godine je rekao: "Zapravo sada želim da umrem". Odnedavno Gotho ne može sam da održava higijenu, a članovi porodice mu pomažu da jede jer je sve slabiji.

Unuci kažu da Gotho najviše vremena provodi slušajući radio jer mu je vid preslab da bi gledao program na televiziji.

 

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Proslavio je 146. rođendan, a jedina želja mu je da umre (FOTOVIDEO)

Izvor: Cafe.ba, 03.Jan.2017, 10:58

Mbah Gotho, Indonežanin u čijoj ličnoj karti piše da je rođen 31. decembra 1870. godine, proslavio je rođendan sa unucima. Svoju djecu, četiri supruge i desetero braće i sestara je nadživio, a kaže da je tajna dugog života strpljenje.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.