VIDEO: Proradila muzička fontana na Slaviji

Izvor: Radio 021, 05.Jun.2017, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Proradila muzička fontana na Slaviji

Generalna proba muzičke fontane na Slaviji počela je prikazivanjem svih specijalnih efekata koje ovaj novi gradski spomenik ima.

Beograđani su večeras mogli videti raznobojna svetla, vodoskoke i čuti muzičke numere od opere, preko stranih rok hitova do poznatih stihova Đorđa Marjanovića "Beograde, svi vole tvoje nasmejane ulice".

Fontana na Slaviji će "najnormalnije raditi" od utorka, a moći će normalno da funkcioniše i zimi, jer ima ugrađene grejače. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Njena izgradnja koštala je 1,8 miliona evra, a proizvedena je u Grčkoj. Muzika koju su prolaznici mogli da čuju prethodnih dana, biće emitovana i narednih 15 dana. Sprema se plej-lista sa pesmama koje se tiču Beograda i u narednih 14 dana počeće da se emituje muzika.

Gradski čelnici rekli su i da je potrebno vreme kako bi se uskladila melodija sa "koreografijom mlaznica". Muzika će biti emitovana dva puta dnevno tokom radnih dana, odnosno od devet do 11 sati pre podne i od 20 do 22 sata uveče, a vikendom od devet do 12 i od 18 do 22 časa.

U parku, koji će biti izgrađen između Kralja MIlutina i Slavije, biće i totem, koji će tokom vikenda dva sata biti otvoren za decu, kako bi pokretom ruke mogla da menjaju visinu slapova.

Autor: Danas/B92

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.