VIDEO: Pronađena otrovna dvoglava zmija

Izvor: Radio 021, 30.Sep.2018, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Pronađena otrovna dvoglava zmija

Otrovna dvoglava zmija pronađena je u Virdžiniji prošle sedmice, a ovo otkriće stručnjak za divlje životinje naziva izuzetno retkim.

Mladunče istočne otrovne zmije pronađena je u jednom dvorištu u severnoj Virdžiniji, a fotografije i video njenog migoljenja objavljene su na Fejsbuku.

"Dvoglave zmije su veoma retke, najviše zbog toga što ne mogu dugo da žive", rekao je virdžinijski herpetolog Dž. Kelopfer.

Zmije rođene sa mutacijom poput >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ove teško preživljavaju u divljini, kaže Kelopfer, dodajući da je razlog to što dve glave često žele da rade dve različite stvari.

Nakon što je gmizavac pronađen, državni herpetolog ju je premestio u Centar za divlje životinje u Viržiniji gde su eksperti radili ispitivanje. Zaposleni u centru su rekli da je nakon pregleda ustanovljeno da zmija ima dva dušnika i jednjaka, ali jedno srce i pluća. Biolozi veruju da obe glave mogu da distriburiraju otrov iz zuba.

"Na osnovu anatomije, bilo bi bolje da prva glava jede, ali to je izazov, jer se one mogu učiniti jedna drugoj dominantnijom", zaključak je stručnjaka.



Autor: B92

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.