VIDEO: Preminuo spiker Miodrag Zdravković koji je saopštio: Umro je drug Tito

Izvor: Radio 021, 11.Maj.2017, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Preminuo spiker Miodrag Zdravković koji je saopštio: "Umro je drug Tito"

Spiker Miodrag Zdravković preminuo je u 90. godini, u Beogradu.

Zdravković je rođen 1927. u selu Rgotini. Završio je gimnaziju u Zaječaru, a studirao je u Beogradu.

Prvi spikerski koraci bili su mu u "Filmskim novostima", a posle jake konkurencije na audiciji primljen je u Radio Beograd 1954. godine. Na Televiziju je prešao 1960.

Dostojanstveno, odmereno, svojom ozbiljnošću potvrđivao je vest koju čita, pa je tako i postao "spiker za važne vesti". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Čitao je prve vesti o atentatu na Džona Kenedija. Tokom tragičnih događaja u Čehoslovačkoj, avgusta 1968. godine, proveo je puna tri sata u studiju saopštavajući neprekidno pristigle vesti, a slično se ponovilo i tokom Konferencije nesvrstanih u Kairu.

Nesumnjivo najneugodniju dužnost u spikerskoj karijeri imao je u nedelju, 4. maja 1980, kada je, posle kratkog i neuobičajenog prekida programa, saopštio naciji vest o smrti Josipa Broza Tita.



Autor: RTS

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.