Izvor: Radio 021, 01.Nov.2020, 17:24

VIDEO: Preminuo glumac Dančo Čevreski, Zeka iz "Partizanske eskadrile"

Makedonski i jugoslovenski pozorišni, filmski i televizijski glumac i producent Dančo Čevreski preminuo je u Skoplju, u 69. godini, nakon duge bolesti.

Rođen 17. maja 1951. godine u Skoplju, Čevreski je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) u tom gradu, a glumu je usavršavao i na Univerzitetu u Los Anđelesu. Bio je profesor i dekan FDU u Skoplju.

Glumio je u više jugoslovenskih i makedonskih filmova.

Publika ga pamti kao Zeku iz "Partizanske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << eskadrile", a igrao je i u filmovima "Igmanski marš" (1983), "Trst via Skopje" (1987), "Haj-faj" (1987), "Tetoviranje" (1991), "Gypsy Magic" (1997), "Pank nije mrtav" (2011), "Ovo nije američki film" (2011)… Poslednju ulogu odigrao je prošle godine u filmu "Druga šansa" Marije Džidževe.



Prošle godine je na 14. Internacionalnom filmskom festivalu "Asterfest" nagrađen za izuzetna dostignuća na filmu i televiziji.

Sa svojom kućom "Triangl" bio je producent filmova reditelja Stoleta Popova.

Autor: Novosti, Nova.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.