VIDEO: Policija u SAD ubila još jednog nenaoružanog crnca

Izvor: Radio 021, 06.Avg.2016, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Policija u SAD ubila još jednog nenaoružanog crnca

Policija u Čikagu objavila je snimak akcije u kojoj je ubijen Afroamerikanac Pol O’Nil.

O’Nil je ubijen 28. jula, a policija je odlučila da objavi snimak zbog mnogih kritika, s obzirom na to da je bio nenaoružan. Policijska potera je započela nakon što je O’Nil slupao automobil za koji je ranije javljeno da je ukraden, a čikaški zvaničnici objavili su snimke sa kamera koje su nosila sva četvorica policajaca uključenih u akciju.

Nakon što je slupao automobil, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << osamnaestogodišnji O’Nil potrčao je ka kućama dok je za njim išla policija. Lekari su kasnije potvrdili da je upucan u leđa.

"Pucali su i na nas, je l tako?", čuje se da je upitao jedan od policajaca. O’Nil nije imao oružje.

"Pucao sam u auto nakon što te je umalo udario", naveo je drugi.

Majka ubijenog, Taniša Gibson podnela je prijavu protiv čikaške policije. Advokat porodice Majkl Openhajmer nazvao je slučaj egzekucijom.

"Ovo je jedna od najstrašnijih stvari koje sam ikada video, a da nije u pitanju film. Ovi policajci su odlučili da glume sudije i porotu. To je strašno, to je tragično, preuzeli su uličnu pravdu u svoje ruke, stvar koju oni treba da spreče. Ono što ja vidim je hladnokrvno ubistvo", rekao je Openhajmer.

U Čikagu su prošlog novembra buknuli protesti nakon što je objavljen snimak iz 2014. godine kada je policija upucala još jednog crnog tinejdžera Lakuana Mekdonalda. Policajac koji je ispalio 16 hitaca u Mekdonalda je optužen za ubistvo.



Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.