Izvor: Radio 021, 03.Feb.2019, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Penzioner vandalizovao više od hiljadu automobila, policija mu ne može ništa

Više od decenije stanovnici jednog predgrađa španskog grada Vigo žive u strahu da ne zateknu svoja kola izgrebana ključem i novčićima i sa čačkalicama nabijenim u bravu, a iza svega stoji Hoze Antonio (79), koji je samo prošle godine vandalizovao više od 1.000 vozila.

Većina huligana pokušava da se sakrije, ali ne i ovaj penzioner. On usred dana, ne zazirući od svedoka, oštećuje vozila i štapom napada one koji mu priđu da ga zaustave. Prema proceni policije, 2018. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je nanizao 1.120 izgrebanih automobila, a ova godina mu je "sjajno" počela, jer već postoje dokazi za 120 slučajeva.

Hoze je na zahtev policije otišao na pregled kod psihijatra, ali je lekar utvrdio da nema kognitivnih poremećaja i on je pušten posle tri dana na mentalnoj klinici. Stručnjaci smatraju da iza ovog antisocijalnog ponašanja stoji potpuni nedostatak empatije.

"On nije bolestan već samo zao i besan na svet", rekao je policijski ekspert lokalnom listu "Glas Galicije" i ocenio da je Hoze veoma tvrdoglav.

Vandal je pod stare dane privođen na desetine puta zbog nanošenja materijalne štete i fizičkih napada i ozloglašen je u kraju gde "operiše", ali ne odustaje.

Ljudi su čak oblepili ulice plakatima upozorenja sa njegovim likom i plaše se da ostavljaju vozila napolju, dok je jednom čoveku Hoze štapom polomio nos i naočare.

Policija procenjuje da je naneo štetu od pola miliona evra i tvrdi da ne može da ga zaustavi jer čim izađe iz pritvora nastavlja gde je stao.



Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.