VIDEO: Otrovali stotine pasa lutalica i njihova tela pobacali na gomilu

Izvor: Radio 021, 06.Avg.2016, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Otrovali stotine pasa lutalica i njihova tela pobacali na gomilu

Vlasti Karačija masovno su potrovale pse lutalice, tvrdeći da "ne postoji drugi način regulisanja problema zbog kog nekoliko hiljada ljudi godišnje bude napadnuto".

Ubijeno je najmanje 800 pasa lutalica. Nezadovoljstvo građana bilo je očigledno, ali su uprkos tome, beživotna tela nesrećnih životinja pobacana na gomilu u sred grada.

Tela pasa skupljana su sa ulica, pa slagana na gomile .Društvene mreže preplavili su komentari u kojima se žestoko osuđuje vlast: >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "Neka se pročuje. Sramota za vlast Karačija!", "Dosta više surovosti", "Jednostavno, ovo je prokleto užasno".

Otrovne tablete stavljane su u pileće meso, a potom davane životinjama. Pakistanski borci za prava životinja već su govorili protiv trovanja, ali vlasti i dalje tvrde da ne postoji drugi način regulisanja broja pasa lutalica.

- Prošle godine su lekari glavne bolnice u Karačiju lečili 6.500 osoba koje su navodno napali psi, dok je ove prijavljeno oko 3.700 incidenata - rekao je Simin Džamali, glavni lekar Urgentnog centra bolnice.

Za sada zvaničnici nemaju tačnu procenu ukupnog broja stradalih pasa, ali tvrde da će ih biti nekoliko hiljada.



Autor: RT

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.