VIDEO: Osnovci u Crnoj Gori gađali školu upaljenim bakljama

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2018, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Osnovci u Crnoj Gori gađali školu upaljenim bakljama

U podgoričkom naselju Donja Gorica na zgradi osnovne škole "Vlado Milić" izgoreo je deo izolacije nakon što su učenici gađali zgradu upaljenim bakljama i petardama.

Policija je sprečila moguće veće incidente jer je došla na poziv Uprave škole, čiji su članovi, zaključani u zgradi, posmatrali kako učenici gađaju ulaz i fasadu. Direktorka škole je prijavila policiji više svršenih osnovaca i starijih mladića, ali i nekoliko trinaestogodišnjaka, koji zbog godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ne podležu krivičnoj odgovornosti.

Iz uprave škole su rekli da su polumaturanti i manji broj učenika nižih razreda proslavljali kraj školske godine paljenjem baklji na školskom poligonu.

Direktorka škole Biljana Ćulafić ispričala je kako se sve odigralo. - Đaci su započeli bakljadu, koja je poslednjih nekoliko godina tradicionalna na poligonu škole. U tom trenutku niko decu nije dirao. Mi smo bili ispred da to ispratimo. Potom je rulja krenula prema ulaznim vratima i počeli su da bacaju baklje i druga pirotehnička sredstva prema školi. Mi smo se povukli u školu - priča Ćulafićeva.

Nakon što je policija stigla, đaci su se povukli uz uvredljive povike policajcima. Direktorka je dala izjavu u policiji i sad se čeka njihova reakcija. Uprava škole je skrenula pažnju na to da deca nisu mogla sama kupiti skupa pirotehnička sredstva.

U školi tvrde da su među napasnicima bila i deca koja nisu njihovi učenici. Problem je nastao kada je grupa đaka sa bakljama i petardama krenula prema deci koja su bila ispred ulaza škole i nastavnicima koji su gledali šta se dešava.

Nakon toga su se, tvrde, svi zatvorili u školu, odakle su pozvali policiju i posmatrali šta se dešava ispred, strahujući da se neko ne povredi. U tom trenutku je neko bacio baklju na sims iznad ulaza, a plamen je zahvatio novu fasadu. 

Autor: Novosti

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.