VIDEO: Odavanje pošte žrtvama u Mančesteru - minut ćutanja, pa Oejzis

Izvor: Radio 021, 25.Maj.2017, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Odavanje pošte žrtvama u Mančesteru - minut ćutanja, pa Oejzis

Posle minuta ćutanja na mančesterskom trgu Svete Ane krenula je pesma "Oejzisa" koju su svi prihvatili, a snimci ubrzo okačeni na društvene mreže.

"Bila je apsolutna tišina ceo minut, čuo se samo helikopter, a onda je neko viknuo 'Rokaj, Mančestere' i usledio je aplauz. Onda je žena koja je držala buket cveća počela da peva pesmu Oejzisa "Don’t Look Back in Anger". Više stotina ljudi se potom uključilo, da se naježiš", piše "Gardijan".

Žena koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << počela pesmu je Lidija Bernsmir Rulou, ćerka mančesterskog di-džeja i radio prezentera Majka Šafta. Na pitanje zašto je izabrala tu pesmu, rekla je: "Volim Mančester i Oejzis je deo mog detinjstva. Don’t Look Back in Anger – to je poenta svega. Ne možemo stalno da se osvrćemo na ovo što se dogodilo, moramo da gledamo u budućnost. Svi smo se ujedinili i svi ćemo nastaviti dalje jer to je nešto što Mančester radi".

Oejzis je osnovan u Mančesteru 1991. godine, prvo pod imenom "The Rain". Osnovali su ga Lijam Galager, Pol Arturs, Pol Makgvigan i Toni Makarol, a bendu se nešto kasnije pridružio i Lijamov stariji brat Noel Galager. Jedna od njihovih najpopularnijih pesama "Don’t Look Back in Anger" objavljena je 1996. godine kao četvrti singl sa njihovog drugog albuma "(What's the Story) Morning Glory?".



Junajted i Siti doniraju milion funti porodicama žrtava

Fudbalski klubovi iz Mančestera, Junajted i Siti, obećali su da će zajedno da daju milion funti humanitarnom fondu namenjenom žrtvama napada.

Predsednik Mančester sitija Kaldon Al Mubarak ističe da je neophodno zajedništvo celog Mančestera u teškom trenutku. "Zajedno moramo da pokažemo duh Mančestera", poručio je.

U terorističkom napadu u ponedeljak uveče posle koncerta Arijane Grande ubijeno je 22 ljudi, a ranjeno više desetina. Glavni osumnjičeni za napad je Salman Abedi, a odgovornost za napad je preuzela Islamska država.

Autor: B92, Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.