VIDEO: Nemački reperi osvojili nagradu, repovali o Aušvicu

Izvor: Radio 021, 13.Apr.2018, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Nemački reperi osvojili nagradu, repovali o Aušvicu

Nemačkim reperima Kolegau I Faridu Bangu dodeljena je "Eho" nagrada, koju dodeljuje nemačka Fonoakademija, za pesmu u kojoj pominju nekadašnji koncentracioni kamp Aušvic, što je naišlo na osude nemačke javnosti.

Sporan stih u pesmi glasi: "Bolje sam izdefinisan od zatvorenika Aušvica", zbog čega ih je kritikovala bivša predsednica Centralog saveta Jevreja Nemačke Šarlot Nobloh, prenosi AP.

"Ova dva repera dopiru do miliona, uglavnom mladih ljudi, sa ovom nehumanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << porukom", izjavila je ona.

Kako je navela, to što su reperi osvojili nagradu je "užasan znak" porasta antisemitizma u nemačkom društvu, pogotovo u školama, prenosi agencija. Dvojica repera rekla su da njihov stih nema nikakve političke konotacije i da je u pitanju umetnička sloboda. 

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.