VIDEO: Najmanje 60 mrtvih u zatvorskoj pobuni u Brazilu

Izvor: Radio 021, 02.Jan.2017, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Najmanje 60 mrtvih u zatvorskoj pobuni u Brazilu

Najmanje 60 zatvorenika je poginulo u pobuni u zatvoru u Manausu u severnoj brazilskoj državi Amazonas, saopštili su danas brazilski zvaničnici.

Sekretar za javnu bezbednost države Amazonas, Seržo Fontes rekao je da se radi o najtežem zatvorskom masakru u istoriji te države. On je rekao i da je jedan još neutvrđen broj zatvorenika pobegao tokom pobune izazvane sukobom dve narko bande koja je počela juče popodne, a savladana je rano jutros, po lokalnom vremenu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Dve najveće kriminalne bande u Brazilu počele su da se bore prošle godine oko kontrole nad nekoliko zatvora i vlasti u državi Amazonas veruju da je to razlog ove prve pobune u 2017. godini.

Fontes je rekao da su zatvorenici uputili vrlo malo zahteva da bi okončali pobunu, što nagoveštava da je po sredi pohod lokalne bande protiv članova druge bande bazirane u Sao Paulu.

Fontes je rekao na konferenciji za štampu da bi broj mrtvih mogao da poraste kako vlasti budu dobijale jasniju sliku pobune, kao i da se još prebrojavaju zatvorenici da se vidi koliko ih je pobeglo.

List Tempo iz Manuasa napisao je da je nekoliko obezglavljenih tela prebačeno preko zida zatvora.

Upozoravamo da je video uznemirujućeg sadržaja.



Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.