Izvor: Radio 021, 18.Feb.2020, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Kinez zatvoren u stanu zbog virusa korona istrčao maraton u dnevnoj sobi

Strastveni kineski atletičar istrčao je ultramaraton u svom dnevnom boravku dok brojni njegovi sunarodnici, zatvoreni u stanovima zbog virusa korona, pokušavaju da ostanu zdravi i u dobroj fizičkoj formi.

Kineska vlada agresivno podstiče ljude na fizičku aktivnost kako bi ojačali imunitet i borili se sa zarazom koja je odnela više od 1.600 života i izazvala globalnu uzbunu.

Većini od 1,4 milijarde Kineza rečeno je da ne izlaze iz domova, a dvorane i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << fitnes klubovi zatvoreni su. Ljudi se zbog toga na društvenim mrežama "takmiče" u tome koliko bočica vode mogu da podignu umesto tegova, koliko sklekova i trbušnjaka mogu da urade ili koliko će se puta popeti stepenicama.

Pan Shancu s lakoćom bi osvojio neslužbenu zlatnu medalju pošto je u stanu istrčao 66 kilometara za šest sati i 41 minut. Ima aplikaciju s podacima koja to dokazuje, a snimio je i video kako trči oko nameštaja u stanu.

"U početku mi se malo vrtelo u glavi, ali navikao sam se nakon toliko mnogo krugova", rekao je 44-godišnjak iz Hangzhoua.



Drugom prilikom otrčao je 30 kilometara u mestu, u svom kupatilu, i to uživo prenosio na internetu. Kaže da time želi da podstakne i druge koji su primorani da budu u svojim domovima.

Kineske vlasti pokrenule su zasebnu kampanju u kojoj njihovi olimpijci demonstriraju stanovništvu kako ostati "fit" u "zarobljeništvu" svog doma.

Sto, stolice i dovratak mogu na razne načine poslužiti za vežbanje, objašnjava se u vladinom letku. Akcija je namenjena i deci.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ovako se Kinezi bore protiv koronavirusa: Istrčao 66 kilometara u dnevnoj sobi VIDEO

Izvor: B92, 18.Feb.2020

Strastveni atletičar iz Kine istrčao je ultramaraton u svom dnevnom boravku dok brojni njegovi sunarodnici, zatvoreni u stanovima zbog koronavirusa, očajnički pokušavaju da ostanu u fizičkoj formi...Kineska vlada agresivno podstiče ljude na fizičku aktivnost kako bi ojačali imunitet i borili...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.