Izvor: Radio 021, 02.Maj.2021, 09:26

VIDEO: Kapsula "SpaceX" napustila svemirsku stanicu sa četiri astronauta

Kapsula "SpaceX" sa četiri astronauta krenula je kasno uveče, u subotu, sa Međunarodne svemirske stanice (MSS) i svoj drugi let ta privatna kompanija planirala je da završi sletanjem na Zemlju tokom noći što je retkost.

Bilo bi to prvo sletanje američke kapsule po mraku otkako se posada Apola 8 vratila sa Meseca 1968. godine.

Astronauti NASA Majk Hopkins, Viktor Glover i Šenon Volkeri i japanski Soiči Noguči, uputili su se kući u istoj kapsuli Dragon kojom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su prošlog novembra odleteli na svemirsku stanicu. Očekivalo se da će povratak trajati samo šest i po sati.

"SpaceX" je ciljao da sleti oko tri ujutro u Meksički zaliv u blizini obale grada Panama na Floridi, a obalska straža je zbog mraka postavila dodatne patrole i reflektore.

WATCH LIVE: NASA’s @SpaceX Crew-1 astronauts return to Earth inside the Dragon Resilience after a six-month science mission aboard the @Space_Station. Splashdown off the coast of Florida is targeted for 2:57am ET (06:57 UT). https://t.co/qGjGIYPM52

— NASA (@NASA) May 2, 2021

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.