Izvor: Radio 021, 19.Jul.2020, 21:23

VIDEO: Kamila prešla 100 kilometara da se vrati bivšim vlasnicima

Jedna kamila nedavno je prešla 100 kilometara kroz pustinju u Kini kako bi se vratila bivšem vlasniku, osam meseci nakon što je prodata.

Kineski mediji nedavno su objavili priču o odanoj kamili koja je navodno provela dane prolazeći kroz pustinju kako bi stigla do svog bivšeg doma nakon što je osam meseci ranije prodata drugom farmeru.

Povređenu životinju slučajno je primetio jedan pastir u šetnji pustinjom, da bi joj zatim pomogao da pronađe svog vlasnika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Vest je došla do vlasnika kamile koji je odmah pojurio da je pokupi, ali nakon što su čuli za njeno mukotrpno putovanje, i bivši vlasnici hteli su da je uzmu nazad.

Temur, bivši vlasnik kamile i njegova supruga, prodali su je drugom farmeru još u oktobru 2019. Muškarac ju je odveo kući 100 kilometara dalje. Činilo se kako se životinja dobro prilagodila svom novom domu, ali 27. juna, samo dan nakon letnjeg šišanja, pobegla je, prenosi Oddity Central.

Kamila je imala povrede, pretpostavlja se od prelaženja ograda. Temur se uspeo da dogovori s novim vlasnikom i ponudio mu zauzvrat mlađu, trogodišnju kamilu. Temur i njegova supruga sad kažu kako im njena prodaja više ne pada na pamet.

"Nećemo je prodati nikome više jer su kamile inteligentne životinje", rekla je žena. "Biće slobodna do kraja života."



Autor: Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.